Voedkundig

Mijn naam is Linda Oostvogels,
HBO gediplomeerd Voedingsdeskundige & Kindergewichtsconsulent.

Het is nooit te laat of te vroeg om je voeding te analyseren.
Om anderen daarin te coachen ben ik mijn eigen voedingspraktijk gestart.
Durft u ook te kiezen voor echte voeding en te gaan voor een gezonde levensstijl?
Neem dan contact op voor een consult.

OVER MIJ

Interesse in een gezonde voedings- en levensstijl heb ik altijd gehad. In mijn jeugd heb ik fanatiek gesport en mijn moeder zorgde elke dag voor een verse Hollandse pot. Bewegen en sporten ben ik altijd blijven doen maar gezond eten werd lastiger toen ik onregelmatig ging werken. Toen in 2016 werd vastgesteld dat ik een lactose- en glutenintolerantie heb, moest het roer echt om. Ik bracht meer regelmaat in mijn voedings- en leefpatroon en ondervind daar dagelijks profijt van.

In de zomer van 2018 ben ik moeder geworden van een tweeling. Onze dochters zijn prematuur geboren en de juiste voeding speelt een urgente rol in hun leven. Inmiddels weet ik daarom ook hoe lastig het kan zijn om in een druk leven een gezonde maaltijd voor de kinderen en onszelf op tafel te krijgen. Mijn ervaringen neem ik nu mee in mijn consulten.

Na mijn bevalling kwam ik bovendien ook niet vanzelf terug in ‘shape’. Ik heb geleerd hoe je jezelf de tijd kunt geven en kunt accepteren dat dit niet automatisch gaat. Mijn kennis over voeding, de juiste balans binnen ons gezin én voldoende beweging brachten mij tot het gewenste resultaat. Ik geloof er daarom ook in dat je niet alleen je voedingspatroon onder de loep moet nemen.  Ook je beweging én andere factoren die van invloed zijn op je algehele gezondheid zijn bepalend.

Mijn verbeterde levensstijl heeft me meer opgeleverd dan ik ooit kon denken. Pure voeding, onbewerkt eten, nieuwe recepten, meer energie en een gezonder lichaam. Dat wil toch iedereen?!

VOEDING GEDRAG & LEEFSTIJL

Zelf geloof ik dat voeding niet alleen eten is. Voeding is gedrag. Je gedrag is het patroon waar je al jaren aan vasthoudt.

Zolang we gezond zijn, alles kunnen doen wat we altijd gedaan hebben, denken we er niet over na of we gezond leven of niet. Waarom zou je? Het gaat toch goed. Daar zit het gevaar. Jarenlang hoef je nergens last van te hebben of je hebt vage klachten gewoon voor lief genomen. Je levensstijl is je patroon geworden. Pas als het patroon verstoord wordt gaan we het herkennen. Bijvoorbeeld door ziekte, gewichtstoename of energieafname.

In mijn praktijk zie ik de uitdaging om:

  1. Met jou jouw patronen te herkennen en erkennen,
  2. Samen met jou doelen te stellen om patronen te doorbreken,
  3. En een nieuwe levensstijl met gezonde pure voeding eigen te maken.

Zodat jij, net als ik, lekkerder in je vel komt, je fitter en vitaler voelt en een gezondere toekomst tegemoet kan gaan voor jou en je gezin.